Чищення системи вентиляції в ресторанах.

Як якісна хімія для чищення витяжок, димоходів, коптильних шаф, вентиляції може істотно полегшити сам процес і убезпечить вашу роботу.

Ресторани, видалення залишків жирів і білків, видалення нагару і кіптяви - всі ці поняття йдуть рука об руку, і не можуть бути розділені між собою. Це часто означає головний біль під час чищення та прибирання. Той, хто стикався з видаленням залишків жирів, кіптяви, нагару добре розуміє наскільки це трудомісткий процес, який необхідно робити досить часто. Таке чищення є обов'язковим. Передові технології реально й істотно допомагають дуже сильно полегшити чистку витяжки, коптильної або духової шаф, зберігаючи при цьому ваш ресторан або виробництво в постійному робочому стані, а сам етап чищення не складним і безпечним.

Наводимо приклад на звичайній витяжці

Видалення жирів і кіптяви.

Топ-3 причини, через які комерційні витяжки, виробничі коптильні камери, вентиляція потребують обов'язкового і частого очищення.

Немає сумнівів у тому, що регулярне чищення витяжок, коптильних шаф, димоходів, печей необхідне не тільки для підтримки роботи вашого ресторану або виробництва з максимальною ефективністю, а й з міркувань безпеки та гігієни (чого тільки вартий постійний запах гару після ...).

Ми натрапили на цікаву статистику, яку опублікувала європейська асоціація протипожежного захисту "Пожежі в закладах громадського харчування". 22% зареєстрованих пожеж у ресторанах були пов'язані із залишками жирів, білків на робочих стінках і поверхнях.

  • Запобігання пожежі: кухонні вентиляційні системи, які не очищаються регулярно, становлять серйозну небезпеку виникнення пожежі, оскільки вони накопичують товсті шари жиру і бруду, які легко запалюються і небезпеку виникнення пожежі, оскільки вони накопичують товсті шари жиру та бруду, які легко спалахують і можуть виступати як чудове паливо. Саме такі відкладення слугують осередком під час спалаху пожежі (найгірший сценарій для будь-якого бізнесу).
  • Страхова відповідальність (з Європейського досвіду): Якщо ресторан або коптильне виробництво працює після встановленої дати проведення обов'язкової перевірки та чищення кухонних вентиляційних каналів, таке підприємство несе повну відповідальність за будь-які збитки через пожежу.
  • Продуктивність і ефективність: Чиста кухонна витяжка та вентиляційна система скорочують технічне обслуговування і підвищують обслуговування та підвищують ефективність. Це призводить до збільшення повітряного потоку над кухонними приладами і дає змогу повітряній масі, що містить запах гару, кіптяву, залишки жирів, нагар правильно виходити з приміщення через витяжку і не затримуватися в приміщенні, вкриваючи всі поверхні жирною плівкою, до якої як на клей прилипає пил і все що літає в повітрі. Така плівка має стійкий неприємний запах гару. Крім того, постійно чиста вентиляційна система кухні означає, що шанси на поломку вмонтованого електричного обладнання суттєво знижуються. Що впливає на працездатність самого виробництва, ресторану чи кухні.

Як часто слід чистити комерційні вентиляційні системи від жиру та кіптяви?

Вытяжка до обработки DM Foam-S Extra
До і після застосування DM-Foam

Ми переклали міжнародні правила щодо перевірки та очищення вентиляційних систем (вентиляції) в даній галузі. Усі ресторани потрапляють в одну з чотирьох категорій для контролю відповідно до правил "Контролю вентиляції та протипожежного захисту комерційних систем":

  • Щомісяця: Ресторани, які використовують тверде паливо, як-от деревне вугілля або дрова, мають перевірятися щомісяця. місяць. Чищення вентиляції необхідно проводити максимально часто.
  • Щоквартально: підприємства з виробництва їжі.
  • Раз на півроку: Ресторани з невеликим обсягом приготування їжі.
  • Щорічно: Ресторани з невеликим об'ємом приготування їжі, такі як денні табори, сезонні підприємства та кафе-ресторани, центри для літніх людей, гірськолижні курорти тощо.

Регулярні перевірки вентиляційних систем кухні в ресторанах можуть проводити сторонні компанії (клінінгові компанії), які також професійно вміють надавати таку послугу. Але стійкий запах гару після приготування їжі, скупчення жиру у вентиляційній системі, нагар, кіптява, залишки білків - це не вирок для штатного персоналу ресторану або підприємства. Застосовуючи професійну хімію (саме професійну хімію для видалення нагару, жирів, кіптяви ми пропонуємо вашій увазі) персонал або просто підготовлений працівник може легко виконувати чищення вентиляції за необхідності. Усе досить просто, оцінили візуально стан поверхні, взяли концентрат DM Foam-S Extra, розмішали простою водою (бажано теплою), налили в ємність із розпилювачем готовий засіб і нанесли на поверхню. Все!!! Звичайна процедура.

Якщо ресторан або виробництво проводить перевірку або чистку вентиляції сторонньою компанією, попросіть фірмову наліпку з датою та логотипом клінінгової компанії (хто проводив чистку вентиляції). Наклейку можна наклеїти на будь-якій стороні чистої витяжної або духової шафи. Наклейка має містити інформацію, коли і ким було перевірено та очищено вентиляцію і саме приміщення, а також дату наступного чищення і прибирання. Як правило, державні контрольні органи високо оцінюють такий підхід. Але ця наклейка/документ, насамперед, потрібен Вам для власного контролю. Ви завжди можете визначити дату останнього чищення витяжки та всього приміщення.

Як і чим почистити витяжку або коптильну шафу в ресторані чи виробництві? Що уявляє звичайна людина про процедуру видалення жиру, нагару, кіптяви, запаху гару з поверхні.

На перший погляд, чистка вентиляції, духової шафи, кухонної плити - це брудна робота. Перед початком видалення жирів і бруду простір навколо кухонної витяжки має бути порожнім, відповідно прилади вимикаються та, за можливості, переміщуються, газові лінії вимикаються і проводяться інші заходи. Щойно простір звільняється, береться вода, ганчір'я, папір, старий одяг або захисний комбінезон. Приступаємо чистити кіптяву і нагар. Без спеціальних засобів для жировидалення цей процес займає кілька годин інтенсивної роботи.

Але найкращий засіб і найкращий жировіддалювач DM Foam-S Extra робить реальні чудеса. Цей засіб призначений для видалення сажі, кіптяви, залишків жирів і білків, чудово справляється з наслідками після пожеж і обстрілів. Дивитися відео. Це дуже економний засіб. Дозування: 2-5%. Виходить, з 1 літра концентрату ви отримуєте 20 літрів готового розчину для чищення витяжки та робочої поверхні.

Дозировка DM Foam-S Extra
Дозування

Наносьте засіб на поверхню, жир, гар, кіптява миттєво розчиняються і пливуть. Залишається просто витерти сухим протиральним папером. Якщо є можливість, можна змити водою.

Під час багатогодинного процесу прибирання ресторанів, які часто бувають відкриті 24 години на добу, процес прибирання чи чищення приносить багато незручностей (особливо видалення нагару після пригорання). З DM Foam-S Extra такої проблеми не буде. Дивимося на фото та відео. Після очищення звичайними традиційними методами вентиляційна система буде чистою, але інша частина кухні, приміщення часто перебуває в безладді. Бризки та залишки жирів будуть по всьому периметру.

У жодному разі ми не намагаємося "намалювати" картинку, в якій засіб для видалення жирів, кіптяви та нагару DM Foam-S Extra робить усю роботу замість людини. Звісно, без участі людини та наявності правильних рук DM Foam-S Extra залишиться просто концентрованим засобом у пляшці. Але за наявності бажання, відповідальності за чистоту та любові до свого робочого місця цей засіб заощадить вам колосальні ресурси:

  • дорогоцінний час
  • кількість задіяного персоналу.

Що робить вентиляційну систему чистою?

У типовій ресторанній вентиляційній системі є чотири основні частини:

  • Вентиляційний капюшон (забірник). Цей великий навіс із нержавіючої сталі встановлений над кухонними приладами або самою робочою поверхнею. Він приймає основний "удар" від залишків жирів, що "вирують" після смаження. З одного боку ця частина витяжки найзабрудненіша, але з іншого боку - легкодоступна. Саме цій частині вентиляції необхідно приділяти максимальну увагу. Що мається на увазі, приготований розчин з DM Foam-S Extra повинен знаходитися завжди на видному місці і бути під рукою.

    Для інформації: засіб для видалення залишків жирів, білків, кіптяви, нагару поставляється і далі реалізується в концентрованому вигляді. Відповідно робочу рідину необхідно приготувати. Найкраще найбільше розбавляти з дистильованою водою. Така вода максимально довго зберігає мийні властивості DM Foam-S Extra. Будь-яка вода містить солі, які нейтралізують мийні властивості будь-якої хімії.


    Повернемося до кухні. Якщо систематично наносити засіб на поверхню і не давати накопичуватися багатогодинних шарів жиру, процес видалення жирів, білків і нагару буде зведений до мінімуму, і прирівнюватиметься до звичайного миття посуду.

  • Перегородки - також відомі як капюшонні фільтри, сітка. Часто виготовлені з металу. Їхня основна роль полягає в уловлюванні жирового, білкового пилу, диму з нагаром тощо. Ця сітка досить складно миється у звичайних умовах. Але не в нашому випадку. І знову DM Foam-S Extra. Знімаємо сітку. Це мінімум зусиль. Ставимо в мийку. Наносимо приготований розчин для видалення нагару, жиру, кіптяви DM Foam-S Extra і змиваємо водою. Усе!!!
  • Повітроводи - самі канали з великих труб, які з'єднують навіс витяжного капота з витяжним вентилятором. Тут все складніше, оскільки обмежений доступ і, можливо, знадобиться частковий демонтаж. Якщо дійшло до цього, DM Foam-S Extra в сильнішій концентрації без будь-яких зусиль видалить давні відкладення різних типів жирів, залишки білків, після копчення, нагар тощо. Але якщо попередні два пункти систематично застосовувати, демонтаж вам точно не загрожує.
  • Витяжні вентилятори. Зазвичай розташовані на даху, лопаті легко доступні і досить легко чистяться. Але, систематично проводьте профілактику перших двох пунктів, і який вигляд мають вентилятори ви знати точно не будете.

Використання сучасних мийних засобів у ресторанному секторі, харчовій промисловості.

Застосування хімії для видалення жирів, нагару під час очищення вентиляції суттєво економить час, дуже сильно підвищує якість виконаної роботи (варто згадати, як складно видалити кухонний нагар у ресторані після пригорання). Той, хто товаришує з хімією, цікавиться розвитком цієї галузі, напевно, нас розуміють і підтримують. Сода, сіль або димиксид - усе це тінь із СРСР, яка досі нас супроводжує. Часи, коли для видалення нагару, кіптяви, жиру використовували ці три назви давно минули. Що робити із запахом гару - це була окрема історія. Також минають і часи з вигаданим міфом про виробництво мийних засобів за ліцензією, наприклад з Італії. Створення якісної продукції для ресторанного сектору, харчової промисловості, яка швидко та безпечно очистить вентиляцію, видалить нагар, кіптяву, запах гару - це не просте завдання. Я можу сміливо навести приклад, який особисто тестував і пробував. Ми взяли два однакових за характеристикою засоби, які мають без проблем впоратися із запахом гару, видалити кіптяву, нагар, швидко очистити вентиляцію. Виробники дуже відомі в усьому світі. Їхні фабрики застосовують найпередовіші технології, мають сучасне обладнання та лабораторії, випускають приблизно однакову продукцію для чищення для різних секторів застосування. Ми порівнювали два засоби для видалення жирів, нагару, залишків білків, кіптяви, запаху гару. На практиці ці два засоби виявилися абсолютно різними, вони по різному працюють, на виході ми отримуємо різний результат. Точніше сказати, результат ми отримуємо однаковий, обидва чудові, але ось процес очищення різний, різні зусилля під час чищення було докладено, різну кількість часу витрачено. У теорії все просто: взяв засіб, вивчив склад і створив аналог. На практиці виглядає все інакше. Тільки у казках і в вигаданих міфах виробники роздають так звані ліцензії на виробництво під своїм ім'ям мийних засобів або продукції. А хто нестиме відповідальність, де брати якісні компоненти? Є багато питань які залишаться без відповідей.

Результат после применения DM Foam-S Extra.
Результат після застосування DM Foam-S Extra

Видалення сажі, кіптяви, залишків жирів, чищення витяжок, духовок, коптильних шаф, усунення запаху гару після пожежі - всі ці властивості є у DM Foam-S Extra від CidLines (Kenotek). Це гарантовано максимально висока якість, зроблена в Бельгії і має шикарну ціну. Ми офіційний постачальник продукції CidLines в Україні. Замовляючи у нас Ви можете точно бути впевнені в оригінальності продукції.

З повагою команда Kenotek Ukraine.

Усі миючі